A Víz és érzelmek Mozgásának éve

Két hét telt el az új évből, és láthatóan megnőtt a vízzel kapcsolatos események és problémák sora. Sokan mesélik körülöttem, hogy valami cső eltőrik, elcsúszik, és a víz csak úgy ömlik a házakba, rendszerekbe. Most ért véget a csendtáborunk, ahol szintén megjelent a víz problémája dugulás és zuhanyzóproblémák képében. Emellett ott vannak a természetben megjelenő vízek: az esők és viharok, melyek váratlanul lecsapnak, és utcákat mosnak el.

Aztán ma feltették nekem a kérdést, hogy ez lesz egész évben? Elgondolkodtató volt…

A viharok kapcsán már felvetődött bennem a párhuzam az év kihívásának, a Vihar jegynek aktív jelenlétére.  Hiszen az elmúlt két hétben, és egész nyáron váratlan, és rengeteg vízzel járó eső mossa el útjainkat. Emellett ott az év jegyének, a Vörös Holdnak a dinamikája is: az univerzális víz ereje.

Szóval ezek fényében azt gondolom, hogy készülhetünk a víz aktív és szimbólikus jelenlétére életünkben. Az érzelmek felkavarodnak, és most jött el az ideje annak, hogy a múlthoz kötődő érzelmeinket átírjuk, újrarendezzük. Az év lezárást, befejezést is hordoz magában, ezért is fokozódik fel bennünk és körülöttünk a víznek a jelenléte.

Álljunk meg, és gondolkodjunk el ezen kicsit. Nekünk vajon milyen múltbeli sérüléseket, elakadásokat kell végre elengednünk és átírnunk? Vannak esetleg régi kapcsolatok, amelyek új színt kaphatnának? A mostani énünkkel új megvilágításba helyezhetjük a múlt eseményeit és megéléseit. Régi kapcsolatokat, melyek fájdalmat, feszültséget vagy szorongást hagytak bennünk, most mind letisztíthatjuk magunkban.

A víz azért jön, hogy elmosson mindent, amire már nincs szükségünk. Helyezkedjünk bele a viharok energiájába, és engedjük, hogy átmosson minket is, ne csak a földet és az utcákat. Ha erre képesek vagyunk, csökkenthetjük a felgyülemlett feszültségeket, és feloldhatjuk a blokkjainkat.

Eljött az ideje a belső megtisztulásnak, és ez nem csak energetikailag, hanem fizikailag is megjelenik életünkben. Éljünk hát ezzel a lehetőséggel, és kezdjük el letisztítani magunkat, hogy ne az otthonunk csövei szólítsanak fel rá minket! Figyeljünk a múltunkból felbukkanó, újraéledő kapcsolatokra, és lássuk meg, milyen üzenetet hordoznak nekünk. Dolgozzunk belső vizünkkel, és használjuk a Hold erejét, mely teljes mértékben támogatja ezt az utat.

Kérdezzük meg magunktól, hogyan tudnánk jobban áramoltatni érzelmeinket. Ha elakadást találunk, dolgozzunk vele, így a víz is szépen lecsendesedik majd körülöttünk. A múltból előtűnő kapcsolatokat rendezzük és tisztítsuk le magunkban, hogy mi magunk is megnyílhassunk az új kapcsolódásoknak.

Legyünk könnyedek, ha jön a víz, és tudatosítsuk, hogy mindez értünk történik, még akkor is, ha kellemetlen módon teszi mindezt. Adjunk teret és időt önmagunknak, hogy átfolyjanak rajtunk az érzelmek, és engedjük szabadjára őket. Ne ragaszkodjunk, egyszerűen éljük meg, és engedjük el. Így beépítjük a víz üzenetét, és átadhatjuk magunkat a lezárás utáni új minőségeknek és új életnek.

Domokos Erzsébet * 2014. 08. 10.