Csoportos meditációk/ingyenes program/

Meditáció alatt sokan különböző dolgot értenek. Vannak irányzatok, akik csak azt a befelé forduló tevékenységet hívják meditációnak, amikor nem csinálunk semmit, csak ülünk, vagy fekszünk és nem gondolunk semmire. Ha jön a gondolat engedjük Mások a vezetett meditációt, vizualizációs gyakorlatokat is meditációnak nevezik. Véleményem szerint minden olyan tevékenység meditáció, melyben az állandó „agyalást” el tudjuk engedni és az intuitív agyféltekénkben merülünk el, meghalljuk a belső hangot, vagy csak egyszerűen „vagyunk”. Konkrétabban olyan tevékenységek közben is meditálunk, amikor rajzolunk, kertészkedünk, netán vasalunk, esetleg túrázunk a természetben, attól függ, hogy ki miben tud kikapcsolódni. Természetesen nem úgy, hogy közben közéleti rádióműsort, vagy más médiaadást hallgatunk, mert az inkább manipuláció, mint meditáció.


Meditálni mindenki tud, vagy mindenki megtanulhatja elcsendesíteni és lelassítani magát. Soha senki nem fog harcolni azért, hogy Te szakíts magadra időt, vagy kikapcsold azokat az alapzajokat, amelyeket pótcselekvésként alkalmazol, mert félsz meghallani azt a belső hangot, aki változásra szeretne rábírni.

Dr. Selye János szerint
„A fejlődés csak olyan gondolatok által érhető el, amik nagymértékben különböznek a jelenleg elfogadott gondolatoktól.”
„Ha valaki újra és újra arra kényszerít minket, amit nem akarunk, akkor az erőszak. Ha mi bárkit újra és újra arra kényszerítünk, amit ő nem akar, az is erőszak, és ha magunkat újra és újra arra kényszerítjük, amit nem akarunk, az is erőszak.”

Javaslom, hogy kezdj hozzá valamilyen napi rendszeres lelki gyakorlathoz, meditációhoz stb. és keresd meg, hogy a sok gondolat közül, amik a fejedben szaladgálnak melyik a saját gondolatod. Meg leszel lepve, hogy hányan ültettek beléd korlátozó hitrendszereket. Mindent meg tudsz változtatni a tudatalattidban és a tudatodban, mert Te vagy életed egyedüli irányítója! Lehet, hogy egy kis időt igénybe vesz, de érdemes kitartani. Ha szükséged van segítségre fordulj hozzám bizalommal!

Csoportos foglalkozásaimra mindenkit szeretettel várok, nem szükséges hozzá semmilyen előképzettség.

Meditációink után beszélgetünk, és megosztjuk egymás között tapasztalatainkat, és az általunk ismert segítő technikákat. Velünk elkezdheted gyakorolni a lazítást és a meditálást.

Szeretettel várlak aktuális programjaimon, egy hónapban egyszer, pénteki napokon!

Bővebb információ:

Aktuális havi programok menüpont alatt mindig megtalálod a havi meditáció pontos dátumát, és az aktuális témát, amivel foglalkozunk….vagy egyszerűen kattincs ide:

2 Meditáció (ingyenes program)

Ha kérdésed van, ezen a számon elérsz.

Horváth Marianna
06/70-770-6072