Holistic Pulsing-Lélekmasszázs

Az emberek egyre jobban felismerik, hogy az életükben bekövetkezett negatív eseményekért illetve betegségekért, ne másokat hibáztassanak, hanem a gondolkodásmódjukon kell változtatni. Az életünk alakulását szinte teljes mértékben a gondolataink, döntéseink és tetteink határozzák meg. Gyakran egyszerűbbnek tűnik orvosokhoz, vagy gyógyszerekhez fordulni, azzal a reménnyel, hogy ettől meggyógyulunk, de valójában ez csak egy tüneti kezelés. Valós gyógyulás mindaddig nem következik be, amíg a kiváltó okokat nem szüntetjük meg. Amikor a már ismert út többé nem célravezető a gyógyuláshoz, ekkor kap értelmet egy új út keresése. Ilyenkor célszerű az alternatív módszerhez folyamodni.

A Holistic Pulsing vagy Lélekmasszázs egy manuál (kézi) terápia, amely tágabb értelemben véve a masszázsformákhoz tartozik, egy gyengéd, mégis intenzív test orientált lazítási technika. Az Ausztráliából származó, Holistic Pulsing elnevezésű módszer, a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására összpontosít.

Célja az energetikai egyensúly elérése. A ringató és vibráló mozgáson keresztül az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejtetőtől a lábujjakig hat. Néhány pillanat múlva a kezelt kellemes, mély ellazulást él át. Relaxált állapotba jut. A ritmussal – ami hasonló a szívveréshez – a sejtemlékezet aktiválódik, így a sejtek visszatalálnak saját ősi rendeltetésükhöz.

A kezelés alatt kapott ringatások és rezgetések a testben lévő vizet arra a frekvenciára emelik, amely a teljesen egészséges szervezetet jellemzik, az energiacsatornákon – meridiánokon – megszűnnek az akadályok, megindul az energiaáramlás és az öngyógyulás.

A lélekmasszázs az egész lényünkre hat, a teljes egységet, testet- lelket- szellemet stimulálja, beindul a gyógyulási folyamat a fizikai testben, kialakul a hármas egység közötti egyensúly. Az alkalmazott nyújtások a negatív érzelmi állapotokban rögzült összehúzódások, beszűkűlések ellen hatnak, a kezelés során fizikai-testi szinten megtapasztalt nyitás visszahat és lelki síkon is nyitást eredményez. A legfőbb momentum maga a mozgás: szervezetünkben minden mozgásban és áramlásban van, még ha időnként mozdulatlannak tűnünk is. Ahol blokk keletkezik, az gátat szab az áramlásnak, a leállás pedig egyenlő a betegséggel.

A lélekmasszázs már egy kezelés alkalmával is elérheti egyes fixációk oldódását, ilyenkor a kliens jól kivehetően érzékeli, hogy a lábánál elindított rezgések végigfutnak a fejéig vagy fordítva. Mi a lélekmasszázs közvetítő közege? Természetesen a víz. A testünk és bolygónk közel 80%-át alkotó víz, amely sajnos már nem mindig képes a számára elrendelt információk hordozására, hiszen rengeteg terhelést kap a stresszes helyzetek, sokkok, feldolgozatlan történések – mondjuk ki: egy normál hétköznapi élet – során.

Pedig tökéletes állapotát jól ismerjük az anyaméhből és kisbaba korunkból. Ezt az állapotot képes a lélekmasszázs felidézni a sejtemlékezet segítségével mind érzetben, mind rezgésszinten. Különösen a méregtelenítésben nagy szerepet játszó nyirokkeringésünk felgyorsításában, pangásának a megszüntetésében van kiemelkedő jelentősége, és így már érthető, miért tapasztalnak gyors javulást szervezetükben a kliensek.

Hogyan zajlik egy lélekmasszázs kezelés? A kezelés ruhában történik, takargatva, óvón és gyengéden, emlékeztetve az anyai ringatásra, a szívdobbanásra hasonló ritmusban, lágy zene mellett. Ez is elősegíti a kezelt személy kellemes ellazulását.A terápia közben a páciensnek semmit sem kell tennie. Nem kell igyekeznie, hogy képes legyen ellazulni, sőt, az akarat csak az ellazulás ellen hat. Nem kell beszélni a problémáról, ha nem akar! A „lélekmasszőrök” nem gyógyítanak, nem diagnosztizálnak, inkább meghívják a testet saját harmóniája megtalálásához, ebben rejlik az ősi ausztrál módszer egyedisége. Ennek ellenére, vagy éppen ezért történhetnek a kezeléseken apró csodák. A stressz, a félelmek, az elfojtott lelki problémák energiablokkokat hoznak létre a testben. Tapasztalat,

hogy ezek már néhány lélekmasszázs-kezeléssel elháríthatók. Lelki bajok, testi fájdalmak és a túlsúly is kezelhető a segítségével, de párkapcsolati, családi vagy munkahelyi problémákat is orvosolni tud azáltal, hogy a páciens ellazul. A módszer segítségével újra felfedezhető az ősi bizalom, a biztonság és szeretet érzése.

A blokkok oldásával és az energiaáramlás fokozásával javul a szervek működése, keringése, erősödik az immunrendszer, öngyógyító képességünk pedig felerősödik.

Miben tud segíteni?

Depresszió, pánik, várandósággal járó feszültség, félelem oldása, alvásproblémák, hiperaktív viselkedésproblémák, önbizalom és önértékelés fejlesztése, kapcsolatok, párkapcsolati problémák, munkahelyi, családi konfliktusok rendezése, gyermeknevelési problémák, gyász feloldása, önmagunk megismerése, tudatosság fejlesztése, testi-lelki egészség, egyensúly létrehozása.

Kinek és mikor hasznos? 

Nem csak a gyerekeket lehet rezgések által, ringatással, hintáztatással megnyugtatni, ezért gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Konkrét problémák esetén vagy orvosi kezelések kiegészítéseként, ugyanakkor a lélekringatás megelőzésre is ajánlható, HISZEN az EGÉSZSÉGET VISSZANYERNI SOKKAL NEHEZEBB, mint MEGTARTANI.

Története

Eredete a 19. század végére nyúlik vissza. Az amerikai Dr. Trager cirkuszi artisták kezelése során fedezte fel, hogy a kivételesen nagy igénybevételnek kitett izmok újra rugalmassá válnak, ha finoman rázogatja vagy ringatja azokat. Az angol Dr. Curtis Turchin továbbfejlesztette a módszert, és tőle származik elnevezése is: pulsing (lüktetés, pulzálás). A technikát a XX. század közepén egy Izraelben élő ausztrál doktornő, Tovi Brown doktornő tovább tökéletesítette, és általa nyerte el a kezelés mai nevét is. A lélekmasszázsról írt könyve A gyengédség hatalma Holistic Pulsing – Gyógyító Ringatás A test-lélek és kapcsolataink meggyógyítása címmel jelent meg 1990-ben Ausztráliában, majd 2010-ben Magyarországon a Holistic Healing Kft. kiadásában.

Filozófiája

A kezelés során a testet ringó, rezgő mozgásba hozzák, amely a testben található folyadékok révén hullámszerűen elhatol az izmokba, ízületekbe, egészen a sejtek szintjéig kifejti hatását. Ezzel a módszerrel az emberi test a mindenkinél egyedi ősritmusra hangolható. Így magyarázható a terápia elnevezése is: a holistic pulsing fordítható a teljesség lüktetéseként, vagy az eredeti pulzálásként. Sokak szerint ez az érzés hasonló az anyai ölelő karokban tapasztalható biztonságérzethez. A dolog hátterében az indiaiak által évezredek óta hangoztatott belső energia (csí) szabad áramlása áll.

Gyakorlata

Más kultúrákban gyakori, hogy ringatással, gyengéd ütögetéssel, csupán az érintés impulzusávalpróbálnak gyógyítani, betegségeket kezelni, ahogyan azt az anyák is teszik a gyermekeikkel. A nyugati világban a kezeléseknek ez az érintésre, törődésre épülő ősi formája rég eltűnt. Ezekhez a gyökerekhez igyekszik visszatérni a holistic pulsing, amely mély megnyugváshoz és feloldódáshoz vezet. Ebben az állapotban a szervezet a belső, öngyógyító energiáit tudja mobilizálni.