Lélekébresztő stresszoldás-karamaoldás többféle technikával

A mai rohanó világunkban egyre gyakoribb jelenség a stressz, ami számos megbetegedés okozója, ugyanis a hosszan tartó stresszes állapot gyengíti az immunrendszert, aminek következménye a különböző betegségek kialakulásának nagyobb esélye, mint például az influenza vagy a megfázás. A stresszoldásra ma már rengetegféle módszer létezik a gyógyszeres kezeléstől kezdve egészen a különböző pszichológiai módszerekig, viszont mind közül talán az egyik legegyszerűbb módszer a meditáció.

A meditáció a stresszoldás egyik hatékony módja és sokkal olcsóbb, mint egy wellness hétvége, de természetesen nem csak a stressz kezelésére alkalmas, hanem rengetegféle jótékony hatása van. Egyes kutatások szerint a rendszeres meditálás segítségével fejleszthető például a kreativitás, az intelligencia, csökkenthetőek a depressziós tünetek, álmatlanság és még rengetegféle kedvező hatása van a testre és a mentális egészségre egyaránt.

DE MI IS A MEDITÁCIÓ?

Sokan úgy gondolják, hogy a meditáció az valamiféle misztikus dolog, pedig nem az. Hanem egész egyszerűen az a célja, hogy egy ellazult relaxációs állapotba jussunk és a fejünkben keringő rengeteg gondolatot szüneteltessük és tudatunkat egy magasabb szintre emeljük. Ha ugyanis belegondolunk a mindennapok során, szinte nem is a jelenben, hanem vagy a jövőben vagy a múltban vagyunk, amikor is azon töprengünk, hogy mi lett volna, ha azt a bizonyos dolgot megtesszük – és mi lesz a jövőben, ha ezt és ezt cselekedjük. Tehát magában a jelenben sokszor egész keveset tartózkodunk, és gondolataink össze – vissza csaponganak. A rendszeres meditálással viszont elérjük, hogy a sok a zajt a fejünkből kiiktassuk, és tisztábban lássunk dolgokat. Továbbá a számos minket ért negatív hatást és lelki problémát segít feldolgozni és ezzel többek között a stresszt is csökkenti.


KARMIKUS UTAZÁS

Valószínűleg már többen ismerik ezt a kifejezést, vagy legalábbis már hallottak róla, de az is lehet, hogy most találkoznak először ezzel a fogalommal. Mint a neve is mutatja, időutazást teszünk – vissza az időben – s láthatjuk egy elmúlt életünket az utazás alatt. De miért utazunk? Mi a célja…? Mi az, amit megtudhatunk..? Hiszen ami elmúlt, elmúlt…Már túl vagyunk rajta… Miért lenne ez fontos nekünk…? Hiszen a MOST számít, nem…? A válasz: igen. És ez így is van rendjén. Aztán számot vetünk és eltöprengünk: Na jó… De mi van a jelenben – a mi jelenünkben..? Minden rendben van? Jól érzem magam a bőrömben? Úgy működik minden, ahogyan szeretném…? A válasz sokszor egy lemondással teli: NEM. Számtalan „problémával”, azaz feladattal szembesülünk életünk folyamán, melyeket több-kevesebb sikerrel próbálunk megoldani, s néha mégis úgy érezzük, mintha csak egy helyben topognánk. Benne vagyunk egészségtelen helyzetekben, ráadásul újra és újra hasonlókban találjuk magunkat, mint egy elakadt verkli, ami mindig ugyanazt a taktust játssza… Mi magunk sem értjük. Miért történik meg mindig velem..? Miért teszem ezt folyton magammal? Hiszen ez nem jó nekem…

Félek a víztől,/ a tűztől/ repüléstől/ egy adott állattól/stb…

Jó jó, de MIÉRT..?? Honnan ez a félelem? Hiszen sohasem volt ezzel kapcsolatban rossz élményem ebben az életemben!

Miért, miért, miért..?. A kulcs a helyes válasz lenne, de ezt nem tartjuk a kezünkben. Mert esetleg előző életeinkben, előző életeink, megéléseiben gyökeredzik. Ha tudnánk, hogy már több életen keresztül engedtünk kiszolgáltatott helyzeteknek – tartottuk benne magunkat – vagy játszottuk hatalmi drámáinkat, akkor végre megszülethetne a felismerés, most már tovább lépek.

Ha vissza tudnánk emlékezni előző életeinkre, úgy mintha moziban lennénk, akkor össze tudnánk rakni a történetet. De ez nem ilyen egyszerű. A karma egy nagy egész, csak mi pici darabkákat észlelünk belőle. Olyan, mint egy film, életeink pedig a filmkockák. Ha visszapörgetjük a videót a megfelelő részhez, és újra megnézzük a film fontos részeit, akkor megértjük a jelen történéseit – erre jó az utazás. Ugyan barnulni nem fogunk, tőle, de életünk fontos ajándékai és fordulópontjai lehetnek ezek az utazások. A felismerések drágakövekként csillognak, és gyógyulást hoznak az életünkbe, letisztítva ezzel a karmát.

Ezen kérdések megválaszolásához tisztázni kell az ok-okozat fogalmát, ami jelenlegi életünket, múltunkat, jövőnket meghatározták/meghatározzák, és erős befolyással vannak gondolatainkra, szavainkra és cselekedeteinkre.

Mire kapsz választ egy reinkarnációs utaztatással?

  1. -megtalálod jelen életed problémáinak gyökerét
  2. -felülemelkedhetsz a tudatalatti befolyásán
  3. -az érzelmi blokkjaidat, ami nem látható, nem fogod fel, de mégis kifejti hatását, kiemelheted a tudatalattiból a tudatos részbe…

Szeretnél a fentiekre választ és segítséget kapni?

Akkor gyere el egy reinkarnációs utaztatásra.

Hogyan működik?

A negatív élmények, ránk kényszeríttet minták, élethelyzetek által létrejött gátlások, félelmek, fájdalmak lenyomatai ott maradtak a tudatfolyamunkon, ráhatással bírnak jelenlegi helyzetünkre, közérzetünkre. Ezek a negatív blokkok jelentősen befolyásolják döntéseinket, érzelmi állapotunkat. Előző életeink alatt összegyűjtöttünk számtalan negatív érzelmi blokkot, melyek öntudatlanul is befolyással bírnak jelenlegi életünkre.

-ha szeretnél másképpen dönteni, cselekedni, gondolkodni, beszélni bizonyos életszituációkban,(mint eddig), de képtelen vagy rá, azaz karmád kényszerítő erejét és hatását szenveded el, pedig szeretnél változtatni és a végén nem érted, miért cselekedtél mégis másképpen, mint szerettél volna….

-egy ilyen utaztatás magában hordozza az összefüggések (ok-okozat) realizációját, a megvalósítások lehetőségét, azaz megjelenik kézzelfogható személyiségfejlődésünk, valamint elindul fizikai gyógyulásunk.

HIPNÓZIS

A hipnózis két vagy több ember között létrejövő kommunikációs forma. Hipnotikus állapotba rengeteg módon kerülhetünk, de ahhoz, hogy ebben az állapotban parancsokkal vagy javaslatokkal befolyásoljanak minket, el kell fogadnunk a parancs vagy javaslat adóját és tudatunkkal a lehető legjobban bele kell engednünk magunkat a hipnózisnak nevezett módosult tudatállapotba.  Senkit nem lehet hipnotizálni a beleegyezése nélkül.

A hipnotikus állapot

A hipnotikus állapot (vagy transzállapot) egy rendkívül mély relaxációs állapot. Hipnózis során a figyelem egy helyre koncentrálódik: befelé. A külső ingerek és zajok kívül maradnak. Fontos tudni, hogy a hipnotikus állapotban is folyamatosan tudatában vagyunk annak, mi történik velünk, és ha valami nem tetszőt tapasztal az elme, akkor képes megtörni a transzállapotot.

Elaltatni az őrt…

Ahhoz, hogy a lehető legkönnyebben megértsük az elme működését, képzeljünk el vonalat.  A vonal fölött található az elménk tudatos része, az amit nyilvánvalónak gondolunk. A vonal alatt a található tudattalan vagy tudatalatti, az elménk azon része, amiről a tudatos elme nem tud vagy éppen csak sejt valamit, és ami mindeközben irányítja életünk nagyobb részét. A kettő között a már elképzelt vonalon egy őr sétál fel-alá. Nagyon szigorú őr a vállán puskával. Hívjuk mostantól ezt a vonalat, amin az őr fel-alá sétál őrpontnak.

Az információknak ahhoz, hogy a tudatosból a tudattalanba kerüljenek, át kell jutniuk az őrponton.  Ugyanígy fordítva a tudattalanból a tudatosba is az őrponton keresztül vezet az út.

Csakhogy ez az őr nagyon szigorú és bizalmatlan, ráadásul nem szereti a változást. Nem érdekli őt, hogy a változás pozitív vagy negatív irányú az őr ragaszkodik ahhoz, hogy minden maradjon a helyén.

Ahhoz, hogy a tudatosból a tudattalanba – vagy fordítva – információ kerüljön nincs más megoldás, ki kell cselezni az őrt. Ezt pedig úgy tehetjük meg a legkönnyebben, ha eltereljük a figyelmét. Amíg az őr nem figyel, az információk szabadon áramolhatnak oda-vissza az őrponton keresztül.

Az őr figyelemelterelésre több technikát is alkalmazhatunk, de talán a legjobb módja, ha elaltatjuk. Az őr elaltatását és az ébredésig tartó altatási folyamatot nevezzük hipnózisnak.

Fontos, hogy tudd, nem elaltatni nehéz az őrt. A hipnózis alaptechnikája pár perc alatt megtanulható. Az őr szívesen pihen. Átfogóan, helyesen és hatékonyan felhasználni azt az időszakot, amíg az őr pihen, azt már nehezebb megtanulni, az a hipnózis tudománya.

 

CSALÁDÁLLÍTÁS-EGYSZEMÉLYES CSALÁDRENDSZERI OLDÁSSAL

A családfelállítás Bert Hellinger nevéhez fűződő  terápia.A Familienaufstellung szó szerinti fordítása. A terápia Magyarországon 2000 óta családleképezés, családfelállítás, családállítás neveken vált ismertté.

Általában csoportos formában történik, de egyéni foglalkozás is lehetséges. A csoportos formánál az egyén két-három mondatban elmondja témáját, majd a vezető vagy az egyén a csoportból a családtagok helyett megszemélyesítőket választ. Helyüket a térben a vezető jelöli ki, vagy megkéri az egyént, hogy kezeit vállukra téve helyezze el őket úgy, ahogy abban a pillanatban érzi. Ezután magától elindul a személyek mozgása, mintegy ráérezvén az egyén és a hozzátartozó sorsok, események energiájára, kötődéseire. A mozgásban előbb utóbb megjelenítődik a „sérült pont”, a kitagadott, elfelejtett, megítélt odatartozó. Ezután következik a tudattalan szeretetből fakadó kötődések feloldása, és a tudatos szeretet kialakítása: az egyén a felvállalt sorsot nagy tisztelettel „visszaadja” annak, akihez az tartozik, gondolkodásmódja ítéletmentessé válik és „elkezdheti” a saját életét.

Az egyéni foglalkozásnál a vezető és az egyén együtt idézik fel a mezőt és keresik meg a „sérült pontot”. Egy fehér lapon jelképes figurákkal megjelenítik a mező résztvevőit, és ugyanúgy eljuthatnak a szeretettel teljes gyógyító mondatokig, mint a csoportos foglalkozáson.

Hellinger azt állítja, ő nem feltalálta, csak felfedezte a módszert. Ezért az szabadon terjeszthető, nincsenek dogmái, szigorúan kötött szabályai. Ebből következően nincsenek minőségi normái, számon kérő vagy akkreditáló intézményei sem.

Ilyen egyszemélyes és személyre szabott, az én tudásom által ötvözött  oldásokon vehetsz részt, ha bejelentkezel hozzám!

A módszer gyakorlati működését számos esetben megfigyelték, a hatásmechanizmus magyarázatára azonban több, párhuzamos elmélet is van, tudományosan jelenleg egyik sem igazolt. Egyik nézőpont szerint a rá jellemző mintázatot az egyén hordozza magában, neveltetése, hiedelmei, látott családi, párkapcsolati viselkedésmintái lenyomataként. Mások szerint az egyén közvetlen tapasztalásaitól függetlenül is tárolódnak el családi mintázatok, melyek mégis hatással vannak az egyénre.Utóbbi nézőpont hívei szerint ezeket egy morfikus, más elnevezéssel morfogenetikus szellemi mező  „tárolja” és az egyén döntéseit az eltárolt minták befolyásolják.

A családfelállítást sok támadás, kritika éri „elméleti megalapozatlansága”, tudománytalansága, illetve áltudományos volta miatt, a gyakorlatban azonban sikeresen tud kezelni más módszerekkel nehezen elérhető helyeken található pszichés sérüléseket. Előnye még, hogy előzetes feltevés, gondolat, ítélet nélkül vizsgál meg minden esetet, az általánosító megközelítéseket mellőzi.

A mezőszemléletű megközelítés szerint, a családfelállítás egy adott család „szellemi mezejében” történő rendeződés. A mezőbe tartozik a terápiát kérő személy, az ősei, a korábbi és a jelenlegi kapcsolatrendszerei. A szellemi mező Hellinger szerint egy morfogenetikus energiamező – a forma keletkezésének mezeje, amely valamely biológiai szövet fejlődéséért felelős biokémiai faktor). Az elnevezés azon a megfigyelésen alapul, hogy ha valami megtörtént, akkor idővel újra és újra megismétli önmagát, mígnem formává alakul. Amikor az egyén cselekvés előtt áll, a mező emlékezik és megismételhet egy korábbi cselekvést. Ezért fordulhat elő, hogy egy családban generációról generációra ugyanazok a sorsok ismétlődnek, mert a családi mező emlékezete ugyanazokat hívja elő. Bert Hellinger megfigyelte, hogy ha ezt a mezőt kívülről egy új szellemi behatás éri – egy új szellemi mozgást állítunk be – akkor ez az ismétlődés megáll és az egyén képes lesz egy új életszakaszt kezdeni. A gyógyulás azzal kezdődik, ha a múltat – az ismétlődésekkel együtt – tisztelettel elfogadja, nyitottá válik a jövő felé, és vállalja a pillanat kockázatát. Amikor az egyén felismeri a valóságot, azt, ami van, és nem annak bűvöletében él, hogy a valóságnak milyennek kellene lenni, akkor ez az a pillanat, amikor az új szellemi mozgás beállítható gyógyító mondatokkal. A mondatok szeretettel teljesek, elfogadóak és a mélyben hatnak.

Bert Hellinger megfigyelése, hogy „létezik egy mélység, amelyben minden összefolyik. Ez a mélység kívül esik az idő határain. Az életet olyan, mint egy piramis. Fenn, az egészen kicsi kis csúcson zajlik minden, amit haladásnak, történelemnek nevezünk. Lenn, a mélységben a jövő és a múlt összemosódik. Ott csak tér van, idő nincs. Néha előáll olyan helyzet, melynek során kapcsolatba kerülünk ezzel a mélységgel. Ilyenkor valamilyen rejtett rendszert ismerünk fel benne és lelkünk valami nagyobb méretű irányába képes elmozdulni.”

A családfelállítás ebből a mélységből, mezőből jeleníti meg képviselőkkel a család erőterét addig a határig, amíg azt érzékelni képes. A végső határ természetesen a végtelen, a családfelállításnál általában öt-hat generáció erőtere jelenik meg.

Módszerének továbbadására Bert Hellinger 2005 május 5-én indította útjára a magyarországi Hellinger Intézetet.

Ha készen állsz életed nagy utazására, melyben felhasználjuk a morfogenetikus mező  információit, és a hipnózis elemeinek bevonásával egy összetett, és számodra teljesen egyedi  problémamegoldással találkozol, akkor szeretettel várlak!

 

Bejelentkezés egyéni kezelésekre:

E-mail: kekangyalster@gmail.com
Tel.: 36/70-770-6072