Jupiter belép a Kos jegyébe

jupiter

A tranzit Jupiter 12 éves keringési ideje alatt közel egy évet tartózkodik minden csillagjegyben. Május 11. és október 28. között a Kos jegyében halad. 2022. október 28. és 2022. december 21. között még egy utolsó alkalommal visszatér a Halak jegyébe. Majd december 21. és 2023 május 17. között végig megy a Kos jegyén. Legutóbb 2010-2011-ben tartózkodott a Kos jegyében.

A Jupiter mutatja mindig azt a módozatot, amiben a társadalom látja az aktuális fejlődés, kibontakozás, terjeszkedés lehetőségeit. A Halak jegyében a társadalmi hangulatot többlet empátia, lelki témák iránti érdeklődés jellemezte.

A Jupiter a Kos jegyében az általános társadalmi hangulatot a nehézségekkel való aktív szembeszállás, kezdeményező erő, magunkba vetett hit jellemzi. Eddig a Halak jegyében a Jupiter a Neptunusznak rendelődött alá.

A Kosba lépve és a Mars hatáskörébe kerülve az emberek számára egyértelművé válik, hogy problémáikon csak akkor javíthatnak, ha saját kezükbe veszik az életük irányítását. Növekszik a lendület és az erélyesség is egyben. Kevesebb türelmünk van a tétlenséghez és a jövőre várni, mert a megoldások a most pillanatában vannak.

A Kos pozitív minősége az önállóság, egyenesség, egyszerűség. A Kos Jupiter bizakodóbbá, kiáradóbbá és fizikailag is aktívabbá tehet. Azonban árnyoldala képességeink, lehetőségeink túlbecsülése, a túl gyorsan, túl hamar való haladás, időnkénti kapkodás. Bár a pozitív, optimista hozzáállás sok problémán túllendíthet és van amikor a nyers erő is célra vezet, de nem minden helyzetre ezek a legmegfelelőbb megoldások. Ebben az időszakban az emberek hajlamosak több projektet is útra indítani, de csak a Bika Jupiter idején mutatkozik majd meg, hogy ezek közül melyek lesznek tartósak és fenntarthatók.

Fontos mozzanat lesz a Mars átvonulása a Kos jegyén május 25. és július 5. között. Ez felgyorsítja majd az eseményeket, csak kapkodhatjuk közben a fejünket. S bár rövid idő alatt nagy eredmények és áttörések lehetségesek, ellensúlyozó hatások hiányában fokozott agresszivitás és türelmetlenség is lehetséges. Július-augusztusban a Bika Mars ideje alatt a Jupiter lendülete is kissé lassabb, kiegyensúlyozottabb lesz. Mivel a Mars egész évben lassuló mozgást folytat és október végétől január közepéig retrográd, így az őszi, tél eleji időszak kissé lassabb, csendesebb lesz. Annak is köszönhetően, hogy ekkor a Jupiter is utolsó alkalommal visszatér a Halak jegyébe. Majd január közepétől az események újra gyorsulásnak indulnak, egészen májusig.

Személyes bolygóhatásaid konkrét vizsgálata tudja megmutatni, hogy milyen lehetőségekre, kihívásokra számíthatsz ebben az időszakban.

A tűz (Kos, Oroszlán és Nyilas) és levegő (Ikrek és Vízöntő) jegyek szülöttei fogják leginkább segítve érezni magukat terveik megvalósításában. A többi kardinális jegy (Rák, Mérleg és Bak) nehezebben kezeli a feltáruló lehetőségeket, melyeket nehezebb elfogadjanak, mert túl hevesnek, meggondolatlannak tartanak.

A Jupiter 2022 nyarán, július 29.-ig halad előre a Kos 8º43′-re. 2022. december 21.-től töretlenül halad majd végig a Kos jegyén. A Jupiter egyetlen egy fontosabb fényszöget alkot a Kos jegyén való áthaladása alatt:

Tr. Jupiter kvadrát Tr. Plútó

Időszak: 2023. Május 14. – 2023. Május 21. Csúcspont: 2023. Május 18.

Érdemes mértéket tartani szerepünk és befolyásunk felfogását illetően. Hitünket kétségbe vonhatják, és szükség lehet egy jelentősebb szemléletváltásra. Szűklátókörűséggel találkozhatunk. Meggyőződéseink másokra erőltetése csalódásokhoz vezethet. Nagyban is gondolkodhatunk, csak vegyük fontolóra a részleteket.

Mivel a Jupiter és a Plútó fix jegyek 0. fokán ütköznek egymásnak, így olyan ambíciozus társadalmi kezdeményezésekre számíthatunk, melyek nagyon túlméretezettek és teljességükben igazából nem megvalósítható

 

Czompó Csaba

asztrológus tanácsadó

 

Forrás:  https://www.aranycsillag.net/jupiter-belep-kos-jegyebe/